Friday, 29 June 2012

diary diet hari ke-8


eh lupa nak update pasal diary diet cik donut semalam. hehehe. smalam cik donut punye workout macam biasa la. ok jek. 2 jam masih bertahan. huuhuhuh. n muscle kat bahu ni dah tak sakit n makin tahan lama sket bila buat workout utk lengan tu berabnding masa first time buat. oh ye smalam cik donut timbang berat. alhamdulillah dalam masa 3 hari dah turun 0.6kg. yesss. dari 83.9 kg jadi 83.3 kg. so far utk fizikal ni mmg tak nmpk apa2 perubahan lagi. tapi cik donut sendiri rasa lebih 'ringan' n sihat. hahaha. tapi malam tadi termakan ayamas seketul .aiyarkk. takleh tahan woo. tapi takpe cik donut still kira kalori lagi yang dimakan setiap hari. so far so good. cuma semalam macam terlebih sket jak. huhuh. takpe petang ni workout lagi. gogogoggo. burn baby burn. ho yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

p/s : gigi bongsu ni tumbuh lagi. lambat betul nak betul2 tumbuh. hehehe . i love my heart. ok bye! :p

Thursday, 28 June 2012

diary diet hari yang ke-7


hai kawan-kawan. hari ni hari ke 7 cik donut bergym. kekeke. alhamdulillah dah seminggu nampaknya kan. igt lagi masa first time masuk gym tu serius stamina takdak.. duduk sana dalam sejam je kot. itupun dah tak larat sangat. now stamina makin ok. dah leh duduk sana dalam 2 jam. setengah jam cardio. pastu buat exercise utk muscle lengan ni maklumla lengan cik donut ni pun bley tahan sehatnya. pastu buat kardio lagi setengah jam. pastu exercise muscle pastu buat kardio lagi setengah jam pastu muscle. ha camtu la rutin harian cik donut dekat gym. tapi entah kenapa rasa happy sangat badan ni berpeluh-peluh siap nampak bulat2 je peluh ni keluar kat tangan . tehehehe

tapi hari ni masa buat kardio rasa nak give up. mmg cik donut bagi kata2 semangat la utk diri sendiri. gila apa nak give up. baru 7 hari kan. heh. pastu sekarang cik donut kira kalori makanan yg dimakan dlm sehari. bila dengar kalori je tros rasa seram sejuk. bila bende masuk mulut je rasa cam trauma sbb dalam hati cakap berapa kalori la dah masuk ni. so cik donut sediakan satu buku untuk cik donut kira kalori tu semua. heh. haa n dalam sehari tu cik donut dah hapuskan lebih kurang 500 lebih kalori :) n sehari kene makan 1000 kalori jek. mengikut berat badan ideal cik donut perlu ambik lebih kurang 1800 lebey kalori. hehe. dan cik donut paling suka minum air masak. sebab air masak langsung takde kalori.. kiranya KOSONG kalori. i like (y) .

untuk hari ni rasa sakit dekat muscle bahu n lengan. takpela. beauty is pain kan. hahah. oh lupa cik donut nak kurus ni bukanla nak cantik semata-mata. klau dulu ya cik donut nak kurus sbb nak cantik bagai kan. tapi sbnrnya cik donut dah cantik walaupun macam ni (mesti ada yg cakap poyo nye cik donut ni kan) . sbnrnya kita kene yakin dekat diri sendiri. daripada keyakinan yang ada tu la dapat keluarkan aura2 positif. gituwww. hehe. cik donut diet ni adalah untuk sihat. ya nak jalan gaya hidup sihat. sekarang masih muda baru 22 tahun jadi kenala lebih sihat kan.. doakan cik donut sihat ya semua... i want free from OBESITY!! ------> tanpa sedar rupanya cik donut ada penyakit kronik iaitu obesity. haishhhhhhh ...

p/s : biar busuk asal badan dan jantung sihat. (kalau busuk boleh mandi letak perfume, tapi kalau jantung sakit? urmmm ) ok bye! thanks awak jadi salah satu inpirasi saya. \(^___^) nak letak gambar tapi malas la pulak. lain kali ye ..

Tuesday, 26 June 2012

diary diet hari yang ke- 6


eh dah lama rasanya cik donat tak berblogging kan..ada yang rindu x? hehe..ok hari ni cik donut nak cerita berkenaan dengan misi diet cik donat yang entah keberapa kali. semuanya tak menjadik. yang menjadik masa cik donat form 5 dulu turun hampir 10kg. tapi tu la stakat tak makan exercise kurang susah jgak. masa tu serius rasa lemah jek. adoii. tapi berjaya gak la kan dalam masa 3 bulan diet yang x berapa nak sihat tu kurang la jugak hampir 10kg. rasa kurus sket tu adalah kan. kui kui. tapi lepas 3 bulan tu cik donat rasa GIVE UP. klau dh rasa give up tu ada mmg tak leh jadi apa dah. tros makan macam normal balik. makan makan dan makan makan lagi. :( dan hasilnya berat back to normal malah makin naik. sebab tu la untuk berdiet ni perlukan disiplin yang kuat. sobs sobs.

semenjak dari tu cik donat tak pernah diet dah. rasa penat sangat. kadang2 tu rasa nak diet balik tapi mmg tak boleh. tapi pada 1 jun 2012 haritu semangat cik donut untuk menguruskan badan datang balik setelah terbaca artikel kat sini http://kevinzahri.com/success-stories/ .serius jadi pembakar semangat. roomate cik donut pun terus berkobar-kobar nak diet. so semenjak aritu kitorang dah janji takkan makan nasi. jadi sejak haritu sampai skrang cik donut tak makan nasik. 

dan berita baikknya cik donut taknak amalkan diet yang buruk macam masa form 5 aritu. kali ni cik donut pegi gym hari-hari. dalam 2 jam jugak bertapa kat sana. masuk hari ni dah 6 hari cik donut bergym. dan baru-baru ni cik donut mula mengira kalori yang cik donut ambil sehari supaya ianya seimbang dengan kalori output dan input. takla macam dulu x makan nasik pun tp kalori yg diambil banyak jugak. dengan tak exercise nya lagi. now masuk hari ke-6 ni stamina makin kuat. first day t baru buat cardio selama 10 minit dah tak larat gila. sekarang ni buat 30 minit pun ok lagi. i am happy with myself. good job. harap2 diaru diet untuk kali ni menjadi. masuk hari ke-6 ni cik donut rasa lebih sihat. jantung ni pun mesti lagi sihat kan, i love my heart. dan disebalik semua ni ada yang menjadi pembakar semangat. semoga usaha kali ni berbaloi dan cik donut semakin sihat dan bebas dari obesity. :)

MEREKA HEBAT!

aizat amdan yang maintain kurus sampai sekarang :)

mek klate yang masa debab pun comel dah kurus cun melecun. superb :)

dan yang ni 


penguat semangat saya! haha . ok bye! :D



Tuesday, 6 March 2012

doodle yang simple giler

doodle  cik donut siap.
hehehe
doodle leh lak siap
asaimen yang melambak tuh
adoyaiii
tak rajin beno membuatnya
lagipun ini lah yang cik donut selalu buat kalau nak hilangkan stress selain main gitar.
kui2
ni doodle paling simple.
siapa yang nak cik donut ajar leh jek.
sonang sangat.
gune paint and photoscape jak.
oklah kol 12 ni ada kelas
i need to go
semoga semuanya dipermudahkan amin 

p/s : cik donut sayang kamu semua kerana ALLAH

love, cik donut 

Thursday, 16 February 2012

jalan-jalan cari makan di easy cafe


hai kawan-kawan semua.malam ni cik donut nak bagi ayaq liuq korang meleleh-leleh.hahaha.nak tau tak kat mana esy cafe tuh.easy cafe tu kat tg.malim dekat dengan UPSI.so siapa nak rasa singgahlah.malas lah nak bebel panjang-panjang. sila la santap gambar-gambar ni k. :p

sudu dan garpu yang gorgessss
air-air yang gorgessss di easy cafe
meatball italian spageti yang gorgessss


spagetti bolognese yang gorgessss

chicken chop easy cafe yang gorgessss

hawaiian chicken chop yang gorgessss

blackpapper chicken chop yang gorgessss.(act tak ingat nama)

creamy spaggeti yang gorgessss!! 

p/s : ADA MELELEH KA AYAQ LIUQ HANGPA.hehhehhe :)

love, cik donut

Wednesday, 15 February 2012

MY BIGGEST DREAM




eh tetiba cik donut rasa nak join contest la. masa blog lama dulu selalu gak join.so ini buat pertama kali cik donut join contest semenjak ada blog baru..heww heeww heww :)

MY BIGGEST DREAM.eh ni kena tulis dalam english ke.hihihi.sorryla cik donut tak fasih english so cik donut tulis dalam BAHASA MELAYU je la ye. impian terbesar cik donut adalah untuk menjadi seorang guru.sememangnya inilah impian cik donut sejak dari tingkatan 1. masa sekolah rendah cita-cita nak jadi doktor (doktor adalah cita-cita yang paling kliche untuk bebudak sekolah rendah kan) hehe. bila dah meningkat ke alam remaja baru tau yang sebenarnya I WANT TO BE A TEACHER! jadi cikgu ni memang mencabar .nak tau apa yang mencabarnya ? sila lihat kat bawah nih.hehe

Time pertandingan bola.. cikgu jd REFEREE..

Time budak nak bertanding apa2 acara... cikgu jd JURULATIH

Time aktiviti KH.. cikgu jd PETANI..

Time kutip yuran.. cikgu jd AKAUNTAN..

Time RMT.. cikgu jd PELAYAN..

Time budak sakit.. cikgu jd DOKTOR..

Time ceramah.. cikgu jd MOTIVATOR..

Time hias kelas.. cikgu jd PELUKIS SENI..

Time persembahan hari guru.. cikgu jd KOMPOSER..

Time baiki kerusi rosak.. cikgu jd TUKANG KAYU..

Time budak muntah/berak dlm kelas.. cikgu jd TUKANG CUCI..

Time budak mencuri.. cikgu jd DETEKTIF..

Time budak wat persembahan... cikgu jd PHOTOGRAPHER

Time perkhemahan.. cikgu jd TENTERA..

Time hari kantin.. cikgu jadi PENIAGA PASAR MALAM..

Time hari Guru... cikgu jd PENYANYI..

Time gotong royong sekolah... cikgu jd TUKANG KEBUN

Time masuk waktu solat.. cikgu jd TOK IMAM..

Time parent amek lambat... cikgu jd BABY SITTER..

Time budak bergaduh.. cikgu jd HAKIM MAHKAMAH..

Time budak sakit kecemasan.. cikgu jd PEMANDU AMBULANS..

Time merentas desa.. cikgu jd POLIS TRAFIK..

Time budak sedih.. cikgu jd PELAWAK..



biarpun penat menjadi sebagai guru namun segala penat itu akan hilang jika melihat anak didiknya berjaya dan menjadi insan yang berguna untuk bangsa, agama dan negara. :)

tags : ayu, niesa & mek


p/s : cik donut sedang melanjutkan pelajaran di Universiti Pendidikan Sultan Idris. semoga cita-cita cik donut ingin menjadi seorang guru tercapai.amin.oh ya cik donut pengguna MAXIS tegar.hehehe nak join? klik je kat banner atas tu ek. :)


love, cik donut

header khas untuk ayu




hari ni cik donut buat header khas untuk ayu. kawan cik donut.hehehe.cik donut saja je buat nih sebab keboringan.hopefully ayu suka la ye. cik donut buat ni simple je.heheheh.so kalau ayu nak buat jadi header untuk blog ayu silakan la ye. jom terjah blog ayu. klik sini








p/s : cik donut tak ingat ayu suka sape.so cik donut bantai je letak gambar kyuhyun n heechul..hahaha.so sorryyyyy

love, cik donut

gigi den berlubang!!


ha hari ni cik donut nak citer pasal gigi geraham cik donut yang tetiba jekkk pecah.err pecah?? serpih kot.

ha ni la gambaran gigi geraham cik donut yang serpih tuh


cik donut perasan gigi ni jadi macam ni pun baru je.tetiba rasa pelik kat gigi.tapi tak sakit.maybe masa makan  benda keras dia jadi serpih camni.nak gi klinik takuttttt.huhuhu. seumur hidup ni, cik donut tak pernah lagi kena tampal gigi or cabut gigi kat klinik tau. tapi ibu cik donut cakap kalau gigi serpih camni tak kena tampal pun.tapi still cik donut takut (malas) nak cek kat klinik walaupun pernah gak cek gigi kat klinik. takpela asal tak sakit it's okay.heheheh. 

p/s : nak beli listerine. katernya dapat menghapuskan bakteria degil.yerr ker?

love, cik donut

Tuesday, 14 February 2012

melda ahmad - putus cover (versi tak sedap)


urmm hari ni kat tempat korang hujan tak..haaa hujan... nak tau sebab ape tak ?.sebabnya hari ni cik donut buat cover lagi..hehe..kali ni daripada MELDA AHMAD - PUTUS..act cik donut baru dengar lagu ni malam tadi.search google chord dia senang n cik donut pun try je lah (berangan artis sangat cik donut nih) . oh masa cik donut buat cover  lagu nih hidung sebelah tersumbat akibat diserang flu.huhuhu itu yang menambahkan ketidaksedapan lagi ini cover.tak sedap pun nak upload gak kan. so sorry kalau yang dah bernanah telinga tuh.cik donut tak bermaksud :D


video

eh geli tau dengar suara sendiri lagi-lagi yang part mula-mula tuh. adakah semua ini disebabkan faktor hidung yang tersumbat sebelah dan hanya bernafas menggunakan sebelah hidung?


love, cik donut

Monday, 13 February 2012

assalamualaikum

          

pergh akhirnya jadi jugak animation gif assalamualaikum untuk blog cik donat nih

ambik masa dalam beberapa jam jugak nak siapkan

finally ia di situ

nampak colourful

i love it so much

hehehe

love,cik donat

Thursday, 9 February 2012

bulatnya donut tu!



kali ni cik donut nak bercerita bagaimana terhasilnya nama cik donut nih. donut bukanlah satu makanan yang menjadi kegemaran cik donut sebenarnya. namun kalau dilihat dari segi bentuk fizikal donut yang membulat (ada juga yang panjang,tiga segi, petak,sfera dan sebagainya tapi abaikan yang ini) dan gebu-gebu giteww amat sesuai la disamakan dengan bentuk tubuh cik donut yang sedia bulat ini. haha. 

masalah tubuh badan yang membulat ni adalah salah perkara yang paling alergic buat semua-semua gadis,mahupun wanita, bagi mereka yang sudah berkahwin juga .pendek kata perkara ini adalah perkara yang ditakuti oleh semua orang yang dilahirkan berjantina perempuan. tak ketinggalan bagi cik donut juga.sangat trauma okay.tapi berat tetap maintain jugak.bukan tak pernah mencuba untuk kelihatan lebih kecil (dari segi saiz seluar dan baju) . dr rozmey , datin rosmey suma dah cuba. namun hasilnya hampa.hahahha.hampa ke! propa sangat. cik donut pernah berjaya turunkan berat dalam 7kg gitew setelah 4 bulan mencuba. tak makan dari pagi sampai malam.hanya cik donut je yg tau rasanya macam mana. namun usaha itu juga GAGAL. untuk mengurang size seluar dan maju ini  bukannya mudah.perlukan kekuatan,ketabahan,dan kesabaran yang tinggi. SOKONGAN juga sangat penting. 

hingga sekarang cik donut maintain membulat begini.kadangkala rasa sedikit kecewa.entah apa yang dikewakan cik donut juga tidak tahu. biarpun cik donut membulat tapi cik donut happy dengan kehidupan sekarang. masih boleh ketawa,tersenyum itupun sudah cukup. mungkin belum tiba masanya untuk donut yang bulat menjadi donut yang panjang. suatu hari nanti jika diizinkanNYA insyaallah :D

p/s : biarpun bulat ada manisnya 

love,cik donut

Wednesday, 8 February 2012

atikah -dalam hati versi cover tak sedap



haa dengar tajuk pun dah tau
">
kali ni cik donut buat cover lagi

tapi macam biasa versi tak sedap la okay

hahahahahaha

lagu ni cik donut tujukan untuk

encik donut

yang dah pun melupakan melupakan cik donut

sobs sobs (sambil kesat-kesat hingus)


love, cik donut

Tuesday, 7 February 2012

keluang man


                                     

hari ni cik donut nak citer sikit pasai ini keluang man
masa cik donut muda-muda dulu suka sangat tengok citer kartun nih
syiok woo
korang pernah tengok tak citer ni
masa kecik-kecik dulu cik donut tak pernah feeling pun lagu theme dia
tapi bila dah besau ni terfeeling lak
macam nostalgia sangat lagu nih
hahahhah
jadi cik donut pun buat la cover lagu keluang man ni
penyanyi asal dia KRISYA
p/s : suara cik donut memang tak sedap.main gitar pun tak pandai.
tapi saje nak upload biar huru hara ini blog
huhuhuhu

AMARAN
 DENGAR SEKALI PASTI BERNANAH TELINGA .  :)

video

love, cik donut

Thursday, 2 February 2012

result exam keluar!!




makan tak lalu
*
*
*
mandi tak basah
*
*
*
jantung berdegup macam nak meletop
*
*
*
sebab
*
*
*
hari ni result exam cik donut keluarrrrrrr

semoga cik donut dapat keputusan yang baik.amin

nevess nevess nevessss!!

love,cik donut

Thursday, 26 January 2012




Jika ALLAH tidak memberimu seseorang yang kamu impikan, semoga Dia menghadirkan seseseorang yang MENGIMPIKANMU..


Bila ALLAH tidak memberimu seseorang yang kamu rindukan, semoga Dia menghadirkan seseorang yang MERINDUKANMU..



Bila ALLAH tidak memberimu seseorang yang kamu dambakan, semoga Dia memberimu seseorang yang MENDAMBAKANMU..



Bila ALLAH tidak menyatukanmu dengan seseorang yang kamu cintai, semoga Dia menghadirkan seseorang yang MENCINTAIMU..

Yang bukan HANYA kerana apa yang ada PADAMU tetapi apa adanya DIRIMU..semoga ALLAH memberikan kita yang TERBAIK dengan segala keindahan hati & KETAQWAANNYA, insyaAllah…

p/s : ayat ni diambil dari seorang kawan di facebook.indah bukan? 

love, cik donut

Wednesday, 25 January 2012

tahniah ally iskandar & farah lee







rasanya belum terlambat untuk cik donat mengucapkan tahniah kepada ALLY ISKANDAR & FARAH LEE

entah kenapa bila cik donut tengok video kat atas

hati jadi tersentuh, terharu n speechless.

sangat sweet

lagi-lagi bila farah lee cakap 

" rasa bersyukur kerana telah sah dianugerahkan seseorang yang boleh membimbing saya.insyaallah"

apa-apa pun semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat.amin

p/s : indahnya percintaan yang diredhai ALLAH 

love, cik donut



cik donut






suka sangat dengan gambar diatas.sebab donut dia warna PINK!.


entah kenapa tiba-tiba nak buat entry yang bertajuk CIK DONUT

mulakan dengan ejaan 

C.I.K    D.O.N.U.T

jadi cara sebutan nye harus betul.

jika anda sebut CIK DONAT 

it's totally wrong

sebabkn cik donut punye penulisan ni 90% dalam bahasa melayu

jadi sebutannya pun di Melayukan

so sebut betul-betul ek.

C.I.K    D.O.N.U.T

p/s : cik donut harap lappy korang dapat bantu menyebutnya dengan betul.errrr ^__^

love. cik donut

nyamuk



jam menunjukkan 1.18 am
cik donut masih didepan lappy
seperti orang yang sibuk bekerja
jari-jemari mengikut rentak dan irama cerita mann di kaca tv

bukan itu persoalannya
persoalannya ada gangguan nyamuk disini
akibat malas nak pasang ubat nyamuk
terpaksa lah cik donat menanggung semua ini

dan gigitan nyamuk ini tidak sakit
tapi ia cukup menganggu hidup aman cik donat
dan disebabkan nyamuk ini juga 
cik donat terpanggil untuk membuat entry bertajuk NYAMUK
lihat betapa hebatnya penangan si NYAMUK

p/s : rezeki kamu hari ini si nyamuk.nikmatilah ia selagi kamu masih diberi peluang itu.jangan sia-siakannya

love,cik donut

resepi mee bandung muar






bahan -bahan :

400g mee kuning
1 biji bawang besar
5 ulas bawang putih
5 tangkai cili kering (klau nak pedas isi tambah lagi cili kering)
kacang tanah yang digoreng,dibuang kulit, dan ditumbuk. (kcang tu dalam 2 genggam agak2 la tgk bnyk mne korang nak buat)
sayur sawi
udang (sesuka hati)
fishcake(sesuka hati)
air rebusan udang.(rebus kulit dan kepala udang)(ikut korang nak buat stok bnyk mne)
garam
gula

cara membuat :

1) blender bawang besar,bawang putih ngan cili kering
2) tumis bahan-bahan yang diblender tadi
3) masukkan air rebusan udang dan udang..
4) setelah mendidih masukkan kacang tumbuk
5) masuk garam dan gula secukup rasa
6) masukkan sawi dan fishcake
7) siap dihidang

SELAMAT MENCUBA

nota kaki :

boleh jugak letak air rebusan daging
jangan isi air asam or tomato sebab mee bandung muar tak de rasa masam
nak isi fish ball pon bley
nak isi telur pun boley

p/s : cik donut takla pandai sangat dalam bab masak memasak nih.tapi kita kene cuba kan.untuk masa depan cik donut dan keluarga.hehehe



love,cik donut

garam & gula




cinta ibarat garam dan gula
jika berlebihan akan mendatangkan mudarat
tapi jika terkurang tidak enak pula rasanya
makanya cukup dengan yang sedang-sedang saja
tidak terlampau manis dan tidak terlampau masin
tidak juga tawar rasanya

p/s : cik donat mengimpikan cinta yang diredhai ALLAH .insyaallah.


love,cik donut

Tuesday, 24 January 2012

dunia akhir zaman



   PONDAN DAN PENGKID

oh dunia akhir zaman
 pondan dan pengkid berleluasa
lelaki menyerupai perempuan 
dan
perempuan menyerupai lelaki
adakah mereka tidak bersyukur?
bukankah manusia adalah sebaik-baik kejadian.
dan mereka masih berani untuk melawan kejadian ALLAH..


 Daripada Abi Hurairah r.a berkata :Rasulullah SAW telah melaknat orang lelaki yang memakai pakaian perempuan dan perempuan yang memakai pakaian lelaki. (HR Abu Daud)  


GAY DAN LESBIAN


oh dunia akhir zaman
berkahwin sesama jantina 
tidak lagi menjadi isu yang pelik kini
eh ada jugak ye yang suka dengan sama jantina nih
siap kapel2 gitewww..eh memang ewww la
cik donat pun pelik bin ajaib
haishhhh


“dan Nabi Lut juga (Kami utuskan). ingatlah ketika ia berkata kepada kaumnya: “Patutkah kamu melakukan perbuatan Yang keji, Yang tidak pernah dilakukan oleh seorang pun dari penduduk alam ini sebelum kamu? * Sesungguhnya kamu mendatangi lelaki untuk memuaskan nafsu syahwat kamu Dengan meninggalkan perempuan, bahkan kamu ini adalah kaum Yang melampaui batas”.(Surah Al-‘Araf : 80 – 81)

Daripada Abu Hurairah RA, bersabda Nabi SAW yang bermaksud:“Empat golongan berada dalam kemurkaan Allah di pagi dan petang, iaitu lelaki yang menyerupai perempuan, perempuan yang menyerupai lelaki, mereka yang melakukan setubuh dengan binatang dan mereka yang melakukan setubuh sesama lelaki (homoseksual)”(Kanz Al-Ummal : 12/31 : hadis no : 43982.)

p/s : semoga cik donat,keluarga dan semua rakan-rakan tidak tergolong seperti mereka diatas. 

love,cik donut 






Thursday, 19 January 2012

cantik vs hodoh




A:  untungla awak cantik..
B: jadi awak hodoh?
A: ya !saya tidak punya pipi yang gebu seperti awak, bibir yang merah bak delima seperti awak, mata yang bundar seperti awak, badan yang kurus seperti awak, jari yang runcing seperti awak..saya tak sempurna seperti awak 
B: awak ada mata? awak ada telinga? awak ada bibir? awak ada tangan? awak ada kaki?
A : alhamdulillah semuanya saya ada
B: jadi mengapakah kamu tidak bersyukur atas kesempurnaan yang diberikan ALLAH kepada kamu? 

‘Sesungguhnya jika kamu bersyukur, pasti Kami akan menambah (nikmat) kepadamu, dan jika kamu mengingkari (nikmat-Ku), maka sesungguhnya azab-Ku sangat pedih’.” (Q.s. Ibrahim: 7)'





p/s: kecantikan dalaman lebih penting untuk dipercantikkan  


love, cik donut